Vele voordelen van automatische deuren

Automatische deuren kan men om verschillende redenen plaatsen een aantal voordelen van automatische schuifdeuren zijn;

  • Deze deur is gemakkelijk te bedienen aangezien men niet op zoek hoeft te gaan naar een deurkruk.
  • Men heeft geen kracht nodig om de deur te openen of te sluiten.
  • Ze biedt een optimale doorgangsbreedte, waardoor er minder manoeuvreer ruimte nodig is dan bij een tourniquetdeur of een draaideur.
  • Er is geen hinder van het werkingsgebied van de deur: een blind of slechtziend persoon kan geen openstaande deur tegen het gezicht krijgen.
  • Wanneer de sluitsnelheid van de deur nauwkeurig afgesteld wordt, (minimaal 4 seconden open) wordt de deur als veilig beschouwd.
  • Een automatische schuifdeur met paniekbeslag zorgt voor extra veiligheid in geval van nood. Door dit systeem is het mogelijk om met behulp van een hendel de schuifdeurvleugels open te scharnieren. Op deze manier kan men gebruik maken van de totale doorgangsbreedte. Het kan ook de normale entree eenvoudig doorgang verschaffen voor in- en uitgaand transport van bijzonder brede objecten.
    De veiligheid kan verder verbeterd worden door het aanbrengen van noodopening units die de automatische deur openschuift ingeval van stroomuitval. In openbare gebouwen is het algemeen gebruikelijk dat deze units tevens met de brandmelder of rookdetector in verbinding staan.

De automatische deuren worden in eigen fabriek samengesteld

De deuren van Slump-Fictorie worden in zijn geheel samengesteld in onze eigen fabriek. Voor de deurautomaten hebben wij verschillende leveranciers.

 

besam  dorma