Waarom is aluminium het ideale materiaal voor serres en lichtstraten?

Aluminium is ideaal voor serres en lichtstraten. Voor dit soort constructies zijn namelijk forse overspanningen vereist. Aluminium heeft een grote draagkracht en overbrugt met slanke dragers grote overspanningen. Zo blijft er veel plaats over voor lichtinval. Met aluminium is iedere serre tegenwoordig heel goed te isoleren. Het onderhoud is gering ( u hoeft nooit te schilderen ) en u kunt kiezen uit wel 300 kleuren.

Waar moet de serre komen?

Wanneer u een serre wilt plaatsen zult u zich de voor en nadelen van de verschillende plekken rondom uw huis moeten weten. Zo is het voordeel van een serre aan de oostzijde van uw huis dat de serre ’s ochtends al lekker warm wordt door de eerste zonnestralen. Een serre aan de zuidzijde betekent veel zon én warmte. De westzijde heeft als pré dat u ’s avonds nog lang kunt nagenieten van het licht. De noordzijde resulteert weer een lekkere koele plek in de zomer, maar is in de winter relatief koud. De functie en ligging hebben uiteraard gevolgen voor de zonwering , de verwarming en de materiaalkeuze; enkel of dubbelglas zijn essentiële variabelen.

Welke fundering heeft een serre nodig?

Dit is mede afhankelijk van de functie: wilt u een uitbreiding van het woongedeelte, keuken, binnentuin of een ander gedeelte van uw huis? Tevens is de bodemgesteldheid, grootte van de serre en de uitvoering van belang. Bij een normale aluminium serre volstaat meestal een eenvoudige fundering.

Hoe kan ik de temperatuur beheren?

De mogelijkheden zijn divers, zo kunt u kiezen voor de verschillende soorten zonwering aan de binnen- of buitenkant. Tevens houdt zonreflecterende dakbeglazing veel zonlicht en warmte tegen. In de onderbouw is er een mogelijkheid om screens te plaatsen. Goede ventilatiemogelijkheden zijn ook zeer belangrijk u kunt hierbij denken aan ventilatieroosters. Voor een goede isolatie wordt in de onderbouw meestal HR++ glas gebruikt. Voor de invulling van het dak zijn er diverse soorten isolerend en zonreflecterend glas op de markt.

Kan een aluminium serre goed geïsoleerd worden?

Aluminium profielen zijn er in geïsoleerde en ongeïsoleerde vorm. Voor serres worden meestal geïsoleerde profielen gebruikt. Het hoogwaardige isolatiemateriaal zorgt ervoor dat buiten- en binnenzijde van het profiel niet rechtstreeks met elkaar in verbinding staan, waardoor de kou buiten, en de warmte binnen blijft. Onder normale omstandigheden kan er aan de binnenzijde geen condens op de profielen ontstaan. Een serre van goed geïsoleerde profielen en voorzien van dubbel glas hoeft natuurlijk minder verwarmd te worden dan een ongeïsoleerde serre.

Een eigen ontwerp is dat mogelijk?

De wensen, de financiële mogelijkheden, de locatie en de beschikbare ruimte zijn steeds weer anders. Iedere serre is dan ook een uniek product. Bouwpakketten zoals sommige bedrijven ze op de martk brengen leveren wij niet, die zijn van een andere kwaliteit. Uiteraard kunt u bij ons informeren naar de vele mogelijkheden met de verschillende profielen, materialen en afwerking. Deze factoren zijn alles bepalend voor de door uw gewenste sfeer.

Waar moet ik op letten om mijn serre te beveiligen?

Het is raadzaam om de afmetingen van de glasplaten in het dak niet te groot te maken. Uit politie-onderzoek is gebleken dat een potentiële inbreker dan op zoek gaat naar een andere zwakke plek. Indien kunststofplaten toegepast worden moet men ervoor zorgen dat de platen maximaal geklemd worden zodat ze moeilijk te verwijderen zijn. In overleg met SF serres kan een goede beveiliging worden gerealiseerd.